Logo - Gæsteudstillere
Stengalleriet - Gæsteudstillere

Kurt Stæhr - Naturfotograf

Kurt Stæhr
Kurt Stæhr

Præsentation

Som naturfotograf kan man roligt sige, at Kurt Stæhr har valgt at bo det helt rigtige sted - lige midt i den skønne natur i den sydlige del af Bjerre Herred. Stouby ligger tæt ved Vejle Fjord og læner sig op ad masser af skov, som hører under Randbøldal Skovdistrikt. Det er kendte skovområder som Staksrode, Rosenvold og Fakkegrav med blandet højskov og høje skrænter af plastisk ler ned til fjordsiden. Det er her de høje løvtræer vælter eller nærmere skrider med roden ud mod vandet og giver muligheder for at finde fantasifulde figurer i røddernes virvar.

Naturen set gennem kamera

Kurt Stæhr, der er tidligere bankmand, men nu gået på efterløn, lever og ånder for sin hobby som naturfotograf. Og selvom det ofte er på tidspunkter af døgnet, hvor Lysning i bøgeskoven, Kurt Stæhr
Lysning i bøgeskoven
Kurt Stæhr
han enten fryser, er pladdervåd eller træt, nyder han alligevel altid at komme ud i naturen på alle tider af dagen.

"For", som han selv udtrykker det, "naturen iagttages mere intenst, når man har kameraet med. Lyset forandrer omgivelserne hele dagen igennem. Farvernes spil i bladene og træstammerne og grenenes mønstre ændrer sig næsten minut for minut en tidlig morgenstund. Det overraskende syn af solens stråler gennem en diset skov kan intet lysanlæg hamle op med! Det er sådan, at den opmærksomme fotograf ser motiver alle vegne. I et stykke bark gemmer der sig måske et landskabsmotiv, et hoved eller andet, mens en kvist et andet sted kan vise menneskelige træk, og et visnet blad kan om efteråret vise fantastiske farver."

Maler med kameraet

På udstillingen "Dansk Natur" i Stengalleriet i foråret 2000 havde Kurt Stæhr blandt Isens dyreverden, Kurt Stæhr
"Isens dyreverden"
Kurt Stæhr
andet 3 kunstfotografier med af iskrystaller en spændende motivverden med de særeste former og i skønne farver. Og han fortæller at han i mange af sine billeder forsøger at bruge kameraet, som en maler bruger sin pensel eller som komponisten, der bruger musikken til at gengive en stemning i naturen på et givet tidspunkt.

Som daglig læser af Horsens Folkeblad præsenteres vi jævnligt for en hel avisside med naturfotos af Kurt Stæhr ledsaget af en kortfattet tematisk, men gemytlig tekst om glæden ved at bevæge sig i naturen. Og hver gang afsluttes med en opfordring til bladets læsere om at gå ud og tage del i glæderne.

Inspiration

Inspirationerne til videre udvikling med kameraet hentes i Hedensted Fotoklub. Her er der ca. 20 medlemmer, som mødes en gang om ugen, hvor nye billeder diskuteres. I løbet af året arrangeres forskellige konkurrencer, hvor bedste fotografi kåres.

Kurt Stæhr er også medlem af Fotogruppen Østjyderne som består af 4 medlemmer og er en fraktion under Hedensted Fotoklub. Og endelig er han medlem af foreningen Naturfotografer i Danmark, der er en forening af både professionelle og seriøse amatørfotografer. Et Sandørken, Grønhøj Strand, Kurt Stæhr
"Sandørken", Grønhøj Strand
Kurt Stæhr
udpluk af hans billeder kan ses på hjemmesiden www.kurtstaehr.dk.

Tidligere udstilling

Udstillingen "Dansk Natur" med Bent Vinkler og fotograferne Kurt Stæhr og Mogens Bøggild Kristensen har indtil nu været Stengalleriets bedst besøgte udstilling. Og de mange besøgende har blandt andet været meget optaget af de smukke og overraskende fotografier. Ofte er bemærkningen faldet, at denne følsomme og usædvanlige måde at bruge et kamera på må kunne sidestilles med god kunst, og at billederne derfor med rette kan bære betegnelsen kunstfotos. Vi har i Stengalleriet været meget glade for at kunne præsentere disse kunstnere.

Kurt Stæhr
Sanatorievej 15, 7140 Stouby
Tlf.: 75 89 75 05

Hjemmeside | E-mail

Til toppen