Logo - Udstillere
Stengalleriet - Udstillere
Skulptur i galleriets have
"Det skæve tårn" af Poul Kidmose
Fotograferet i galleriets haveanlæg, sommeren 2009
Stengalleriets udstillersektion regner jeg for at være hjemmesidens bedste. Her finder man i første omgang en præsentation af Lis Kubel, der indtil sin død i april 2009 var med til at skabe Stengalleriet som et unikt udstillingssted for interessante kunstnere bl.a. gennem sit eget firma Cubelis Denmark. Hun var en uvurderlig hjælp i arbejdet med at finde billedkunstnere og skulpturelle kunstnere, der harmonerede sammen, og som det vigtigste kunne harmonere med Stengalleriets egne kunstneres produktion af kæder og smykker.

Dernæst er der en præsentation af Jørgen Kjær Poulsen, som fremover alene skal videreføre Stengalleriet i den samme ånd, hvor fx lagerkontrol ikke er et must, men hvor service, stort udvalg og gode oplevelser er en stor del af målsætningen.

Ellers er sektionen ”befolket” af mere udførlige beskrivelser af en stor del af udstillingsstedets tidligere og kommende gæsteudstillere - udstillere som gennem deres personlige engagement og seriøse indsats har været og fortsat vil være med til at gøre Stengalleriet til et kendt og velanskrevet udstillingssted.

I Stengalleriets idegrundlag, som blev udfærdiget i starten af 1990’erne, står der blandt andet: ”Vi finder det vigtigt at promovere den spirende kreativitet af høj kvalitet især blandt nyere eller yngre billedkunstnere, keramikere eg andre skulpturelle kunstnere. Vi finder stor glæde i at opleve den aktivitet og det blomstrende kunstneriske liv, der udfolder sig i samfundet. Ikke mindst er det vigtigt for os, at støtte de kunstnere, som vi finder meget seriøse og ser store muligheder i, men som har svært ved at reklamere for sig selv.”

Til stadighed vil jeg finde det vigtigt at støtte kunstnerne med råd og vejledning og ønsker at skabe opmærksomhed omkring deres arbejder. Det kan være med henblik på besøgende, som vil finde glæde i at købe kunstnernes ting. Men der kan også være andre udstillingssteder, som jeg hermed opfordrer til at gå på opdagelse i, i hosstående liste af spændende billedkunstnere, skulptører og kunsthåndværkere, som de måske kunne have glæde af at henvende sig til. De er også meget velkomne til at henvende sig til undertegnede Jørgen Kjær Poulsen på tlf. 25 31 93 43 for at få yderlige oplysninger om kunstnerne.

Til toppen