Logo - Gæsteudstillere
Stengalleriet - Gæsteudstillere

Karen-Lisbeth Rasmussen - Keramisk formgiver

Karen-Lisbeth Rasmussen
Karen-Lisbeth Rasmussen
Karen-Lisbeth Rasmussen blev færdig med sin læreruddannelse i 1967, men efter nogle år i forskellige lærerjobs startede hun i 1985 på Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Her blev hun i 1989 færdig som keramiker.

Hun kalder sig dog i dag for keramisk formgiver, og i forhold til hendes virke er det forståeligt. Det er ikke de mange ens ting som tekrus og tallerkener, men derimod håndbyggede, enkeltstående ting, grupper eller emner i et tema, Karen-Lisbeth Rasmussen giver sig af med. Og ofte er det arbejder, hun vil fortælle noget med. Et godt eksempel herpå er mosaikken "Jobsamtale", som er en del af en udsmykning på Jobcenteret i Odense.

Karen-Lisbeth Rasmussen er en vidtfavnende og eksperimenterende kunstner. I èn periode udtrykker hun sig fabulerende for i en senere periode at arbejde stramt stilistisk. Dette kan følges i hendes arbejde med murkunst. Et udviklingssamarbejde med Egernsund Tegl. Hendes ”murværker” blev udvalgt til at deltage på ”Biennalen for Kunsthåndværk og Design” i København i maj 2017. Se denne video: https://www.youtube.com/watch?v=AB2SC3Xdi1g.

Karen-Lisbeth Rasmussen, Illustration 1
Murkunst af Karen-Lisbeth Rasmussen
Her er tydeligvis tale om en kunstner, der har styr på det faglige – både når det gælder formsproget, men også - og ikke mindst – hvor det drejer sig om eksperimenter med overflader og glasur. "Jeg er fascineret af glasur-magien og søger en sammensmeltning – en symbiose af form og glasur. Jeg betragter skåle og fade som lærreder, og jeg bruger begitninger, glasurer som en maler bruger sine pensler og farver.”

Alle disse eksperimenter bliver der ført nøjagtig bogholderi over, så der kan søges nye grænser.

Som Karen-Lisbeth Rasmussen også siger: "Gennem arbejdet med at skabe kunst og kunsthåndværk, sættes tidstyranniet ud af kraft, så fordybelsen kan finde sted. For mig er det en nødvendighed – ikke en luksus. At skabe er en proces, der ikke kan forceres".

Udadtil skaber Karen-Lisbeth Rasmussen også aktive cirkler, som passer fint til en anden af hendes sentenser: "At undlade at forholde sig medskabende (på alle planer) på grund af manglende tid, gør tilværelsen mere fattig, fremmedgjort og frustrerende." Og hendes virke sætter dybe spor.

Karen Lisbeth Rasmussen, Illustration 2
Skål med begitning
Karen-Lisbeth Rasmussen
I 1994 startede hun sammen med to andre kunstnere et "håbløst" projekt op. De gamle spinderihaller i Vejle skulle gøres til en arbejdsplads for kunst og kultur. Den 13. september 1997 var der officiel indvielse af kunstnerværkstederne i Spinderihallerne. "En milepæl er nået – en arbejdsplads er opstået." I 2007 overtog Vejle Kommune den videre udvikling af ”Spinderihallerne” www.spinderihallerne.dk. Karen-Lisbeths udadvendte virke har på det seneste medført en plads i bestyrelsen i DKoD, som er foreningen for Danske Kunsthåndværkere og Designere.

Karen-Lisbeth Rasmussen --- En kunstner i bevægelse!


Karen-Lisbeth Rasmussen
Boelskilde 44, 7120 Vejle Øst
Tlf.: 2344 0843

Hjemmeside - E-mail

Til toppen