Logo - Gæsteudstillere
Stengalleriet - Gæsteudstillere

Ole Nielsen - Undervandsfotograf

Ole Nielsen
Ole Nielsen
I starten af 1996 var vi i Stengalleriet i gang med at planlægge en udstilling med havets forsteninger. Da hørte vi om Ole Nielsen, som var undervandsfotograf og havde været det i mange år. Det der især fangede vores opmærksomhed var, at Ole Nielsen på det sidste havde samlet sin interesse om dyre- og plantelivet i vandet og på bunden af Horsens Fjord. Det lød spændende og ville passe fortrinligt til forsteningerne.

Det blev en spændende udstilling med dejlige billeder af fisk, sønelliker, søanemoner m.m. Og billederne fortalte samtidig om en fjord der har det rimeligt.

Ole Nielsen er ellers maskinsnedker, men har i over 26 år dyrket sportsdykningen med undervandsfotografering som specielt Sønellike, Foto: Ole Nielsen
Sønellike på baggrund af savtang
Foto: Ole Nielsen
interesseområde. Det var egentlig interessen for naturen, der fik Ole Nielsen til at vælge dykningen. Og naturen har en stor plads i alt det, Ole Nielsen foretager sig. Det har efterhånden givet ham en stor indsigt i det vandige miljø, som han delagtiggør mange mennesker i ved at holde foredrag og vise lysbilleder. For at gøre disse foredrag ekstra spændende, øser han også ud af sine gastronomiske færdigheder ved at tilberede fisk som fladfisk og ørreder. F.eks. er beskrivelsen og tilberedningen af fyldt ørred en storslået oplevlse.


Ole Nielsen
Holbergsvej 6, Østbirk, 8700 Horsens
Tlf.: 75 78 12 99
Til toppen